Adatkezelési tájékoztató

1: Az adatkezelési tájékoztató célja

Jelen adatkezelési tájékoztató célja, hogy nerella.org honlap adatvédelmi és adatkezelési alapelveit rögzítse.

A nerella.org adatkezeléseivel kapcsolatos adatvédelmi irányelek folyamatosan elérhetőek a nerella.org/privacy-policy címen.

Adatkezelő fenntartja magának a jogot jelen tájékoztató bármikori megváltoztatására, mely változásokról olvasóit kellő időben értesíti.

Adatkezelő a személyes adatokat bizalmasan kezeli és megtesz minden olyan biztonsági, technikai és szervezési intézkedést, mely az adatok biztonságát garantálja. Amennyiben jelen Adatkezelési tájékoztatóval kapcsolatban kérdése lenne, kérjük írja meg a nerella.org[kukac]gmail.com e-mail címre és arra készséggel válaszolunk.

A nerella.org honlap adatkezelője Tóth Nerella (továbbiakban szolgáltató, adatkezelő), mint adatkezelő magára nézve kötelezőnek ismeri el jelen adatkezelési tájékoztató tartalmát. Kötelezettséget vállal arra, hogy tevékenységével kapcsolatos minden adatkezelés megfelel a jelen szabályzatban foglaltaknak. Az adatkezelő adatait egy későbbi pontban részletezzük.

Az alábbiakban ismertetjük a nerella.org oldal adatkezelési tájékoztatóját.

2. A weboldalunk címe: https://nerella.org.

3. Az adatkezelés célja és jogalapja

3.1. Az adatkezelés célja szolgáltatás/ok nyújtása, ennek körében a felhasználó azonosítása,  tájékoztató hírlevelek küldése, mely esetenként marketing célú üzeneteket (új, vagy kapcsolódó szolgáltatásokra vonatkozó eDM) is tartalmazhat; ügyféligények és ügyfélelégedettség felmérése. Előadásokon való részvétel és az ahhoz kapcsolódó tájékoztatás. Megrendelési lehetőség, az ahhoz kapcsolódó szerződés létrehozása, tartalmáról való tájékoztatás és az előadásokon való részvétel teljesítéséhez kapcsolódó tájékoztatás.

3.2. Az  adatkezelő a felhasználóktól kapott, gyűjtött és jelen Adatkezelési tájékoztatóban rögzített személyes adatokat hozzájárulás alapján kezeli. A weboldal használatával a felhasználó elfogadja a weboldalon és ahhoz kapcsolódoan nyújtott szolgáltatásokhoz és szolgáltatókhoz tartozó adatkezelési elveket.

4. Az adatkezelés időtartama
A regisztráció és a nerella.org szolgáltatásainak használata során megadott személyes adatok kezelése a hozzájárulás visszavonásáig, illetve a szolgáltatás nyújtására vonatkozó szerződés megszűntetéséig tart. A személyes adatokat – amennyiben annak kezelését nem jogszabály írja elő (pl. számviteli jogszabályok szerinti megőrzési kötelezettségek) – azok visszavonásakor haladéktalanul törli.

5. A kezelt személyes adatok köre

A regisztráció illetve kapcsolati űrlap során megadott személyes adatok

Név
Telefonszám
E-mail cím
Skype név / Skype email cím

PayPal-es fizetés esetén a banki adatok megadása

Konzultációs időpont foglalás során megadott személyes adatok

Név
Email cím
Online alkalmazáson keresztüli elérhetőség (Skype név vagy Skype email cím, Messengeren használt név, illetve Viberhez, FaceTimehoz vagy WhatsApp-hoz használt elérhetőség, pl. telefonszám)
A konzultáció célja és életkor
A megtalálás helye/módja

A nerella.org az adatkezelés során megőrzi:
- a titkosságot: megvédi az információt, hogy csak az férhessen hozzá, aki erre jogosult;
- a sértetlenséget: megvédi az információnak és a feldolgozás módszerének a pontosságát és teljességét;
- a rendelkezésre állást: gondoskodik arról, hogy amikor a jogosult felhasználónak szüksége van rá, valóban hozzá tudjon férni a kívánt információhoz, és rendelkezésre álljanak az ezzel kapsolatos eszközök.

6. Személyes adatok továbbítása és feldolgozása

6.1. Az ebben a szakaszban található szolgáltatások lehetővé teszik a Tulajdonos számára, hogy nyomon kövesse és elemezze a webes forgalmat, és felhasználható legyen a felhasználói viselkedés nyomon követésére.

A weboldal szolgáltatásainak használata során az adatkezelő a következő adatfeldolgozókat veheti igénybe:

Tárhelyszolgáltató:
GoDaddy.com LLC.
Székhely:14455 N Hayden Rd Ste 226
Scottsdale, AZ 85260-6993
E-mail: support@godaddy.com

GOOGLE ANALITIKA ANONYMISZTETT IP-RAL (GOOGLE INC.)
A Google Analytics a Google Inc. ("Google") webes elemzési szolgáltatása. A Google az összegyűjtött adatokat felhasználja az alkalmazás alkalmazásának nyomon követésére és vizsgálatára, a tevékenységeiről szóló jelentések készítésére és a többi Google szolgáltatással való megosztására.
A Google az összegyűjtött adatokat felhasználhatja a saját hirdetési hálózatának hirdetéseinek kontextualizálására és személyre szabására.
A Google Analytics ezen integrációja névteleníti az IP-címedet. Úgy működik, hogy rövidíti a felhasználók IP-címét az Európai Unió tagállamaiban vagy az Európai Gazdasági Térségről szóló megállapodást más szerződő államokban. Csak kivételes esetekben küldjük el a teljes IP-címet a Google szerverére, és rövidíteni fogjuk az Egyesült Államokon belül.

Személyes adatok gyűjtése: Cookie-k és felhasználási adatok.

Ha hozzászólást adsz a honlapodon, bejelentkezve maradhatsz a megadott neved, e-mail-ed és webcímed eltárolásával egy sütiben. A tárolás a te kényelmi célokat szolgálja azért, hogy a következő hozzászóláskor ezeket az adatmezőket ne kelljen kitöltened. Ezeknek a sütiknek a lejárati ideje 1 év.

A feldolgozás helye: Egyesült Államok - Adatvédelmi Irányelvek – Letiltás - Adatvédelmi védelem résztvevője.

YOUTUBE VIDEO WIDGET (GOOGLE INC.)
A YouTube a Google Inc. által nyújtott videotartalmak vizualizációs szolgáltatása, amely lehetővé teszi, hogy az Alkalmazás video tartalmat foglaljon az oldalába.

Személyes adatok gyűjtése: Cookie-k és felhasználási adatok.

A feldolgozás helye: Egyesült Államok - Adatvédelmi irányelvek illetve YouTube privacy policy Adatvédelmi védelem résztvevője.

FACEBOOK ADS CONVERSION TRACKING (FACEBOOK, INC.)
A Facebook Hirdetések konverziókövetése a Facebook, Inc. analitikai szolgáltatása, amely a Facebook hirdetési hálózatából származó adatokat összekapcsolja a jelen alkalmazásban végrehajtott műveletekkel.

Személyes adatok gyűjtése: Cookie-k és felhasználási adatok.

A feldolgozás helye: Egyesült Államok - Adatvédelmi irányelvek. Adatvédelmi védelem résztvevője.

PIXELYOURSITE
A PixelYourSite implementálja a Facebook pixelkövető kódját. A Facebook Pixel a Facebook hirdetésekhez és a Facebook Analyticshez használható. Minden Facebook felhasználó szabályozhatja hirdetései beállításait innen: Beállítások. A "Hirdetők, akikkel kapcsolatba lépett"  alatt van egy olyan lap, amelynek neve "A webhely vagy alkalmazás, melyet használ", ahol megtekintheti azokat a hirdetőket, akiknek hirdetései jelenleg azért érkeznek, mert meglátogatta webhelyét vagy alkalmazását, amely Facebook technológiát használ. Ezek alapvetően a Facebook Pixel által küldött adatok.

WEBINÁRIUM FORMÁBAN TÖRTÉNŐ TARTALOM SZOLGÁLTATÁS:
heti webinráiumok, havi intenzív kurzusok és egyéni konzultációk

  • Jogalap: Hozzájárulás
  • Kezelt személyes adatok: e-mail cím, keresztnév, vezetéknév
  • Az adatkezelés célja: az igényelt webináriumon való részvétel, valamint a webinárium felvételéhez történő hozzáférés
  • Kit érint pontosan: aki az adott webináriumra regisztrál
  • Leiratkozás: ingyenesen, bármikor lehetséges
  • Időtartama: leiratkozásig
  • Adatfeldolgozó: Genesis Digital - Adatvédelmi irányelvek
  • Adattovábbítás harmadik félnek (adatkezelőnek): Genesis Digital

AKISMET
A weboldalon hozzászóló felhasználókról információt gyűjtünk, mivel az oldal az Akismet anti-spam szolgáltatását használja. A gyűjtött információ függ a beállításoktól is, általában a hozzászóló IP címét, felhasználói ügynökét, a hivatkozó és weboldal URL-t tartalmazza (más információval együtt, amelyet a felhasználó közvetlenül megad, mint név, felhasználónév, e-mail cím és maga a hozzászólás).

YOUCANBOOK.ME
A konzultációs időpont online foglalási rendszer felülete. Segítségével az időpont foglalás, módosítás és lemondás is online végezhető el. Mind a foglalásról, mind a meglévő foglalás módosításáról illetve anak lemondásáról visszaigazoló emailt is küld a rendszer az időpont foglalásakor megadott email címre illetve továbbítja az adatokat a Nerella.org weboldal kezelőjének.

Konzultációs időpont foglalás során begyűjtött adatok jellege:

Név
Elérhetőségi információk
Naptár információk
Időpont foglalási információk
Foglalási űrlap információk

MAILPOET
A Mailpoet egy hírlevélküldési és feliratkozási szolgáltatási rendszer. Egyes programokra való jelentkezéshez, illetve hírlevél és esemény tájékoztató levelek küldéséhez használjuk. Minden feliratkozó illetve jelentkező részére tájékoztatókat, emlékeztetőket, ill. hírleveleket küldünk. A Mailpoet Adatvédelmi nyilatkozata itt tekinthető meg.

A jelentkezések és feliratkozások során begyűjtött adatok jellege:

Név
Elérhetőségi információk
Jelentkezési és feliratkozási űrlap információk

6.2. Mely harmadik féltől kapunk adatokat

A tagsági regisztrálással és az ott begyűjtött díjakkal kapcsolatos adatokra vonatkozóan a harmadik fél, úgy mint a PaidMemebershipPro és a PayPal Adatvédelmi Irányelvei vonatkoznak.

A tagság kezeléséhez szükséges adatok gyűjtése - PaidMembershipPro

Vásárláskor összegyűjtjük nevét, e-mail címét, felhasználónevét és jelszavát. Ez az információ arra szolgál, hogy beállítsa fiókját webhelyünkre. Ha a fizetés befejezéséhez átirányítja a helyszíni fizetési átjárót, akkor ezeket az adatokat ideiglenes munkamenetváltozóként tárolhatjuk, hogy beállíthassuk a fiókját, amikor visszatérünk webhelyünkre.

Pénztárnál felvehetjük a számlázási címet és a telefonszámot is. Ez az információ hitelkártya igazolására szolgál. A számlázási címet és a telefonszámot a webhelyünk mentheti, hogy előkészítse a fizetési űrlapot a jövőbeli vásárlásokhoz, és így kapcsolatba léphet velünk, ha szükséges a megrendelés megvitatására.

Kijelentkezéskor felvehetjük a hitelkártya számát, a lejárati dátumot és a biztonsági kódot is. Ezt az információt a fizetési átjárón keresztül továbbítjuk a vásárlás feldolgozásához. A hitelkártyaszám utolsó négy számjegyét és a lejárati dátumot a webhelyünk menti referenciaként való felhasználásra, és e-mailt küld Önnek, ha a hitelkártya lejár a következő visszatérő fizetés előtt.

A bejelentkezéskor cookie-kat használunk a webhelyünk egyes tevékenységeinek nyomon követésére, beleértve a bejelentkezéseket, a látogatásokat és az oldalnézeteket.

A konzultációs online időpont foglalási rendszerre és az ott begyűjtött adatokra vonatkozóan a harmadik fél, a youcanbook.me Adatvédelmi Irányelvei és Felhasználási feltételei vonatkoznak.

A Mailpoet rendszer biztosítja a hírlevél feliratkozási és jelentkezési adatok egy részének begyűjtését.

6.3. Harmadik fél nyomonkövetése

Ezen adatvédelmi irányelvek átláthatóságának növelése érdekében úgy véljük, hogy fontos számunkra, hogy tájékoztassuk Önt, hogy harmadik fél vállalatai és szervezetei meg tudják-e szerezni és nyomon követni a személyazonosításra alkalmas információkat weboldalunkon keresztül.

A Google és más, az alábbiakban felsorolt weboldalak nyomon követhetik Önt az "ezen a webhelyen", miközben szolgáltatásainkat a közösségi médiára, a használati elemzésre, a viselkedési követésre és az infrastruktúrákra használjuk.

A Google részt vesz a NIA opt-out programban. A linket már nem követheti a Google és a Google tulajdonai, például a Google Plus.

A következő webhelyeken is elolvashatja adatvédelmi irányelveiket, és hgy hogyan követhetik nyomon az egyéneket az interneten:

6.4. Kapocslódás egyéb honlapokhoz

A nerella.org linkeket tartalmazhat más hasonló érdeklődésű és releváns weboldalakra mutatva. Azonban, miután ezeket a hivatkozásokat a webhelyünk elhagyására használja, meg kell jegyeznünk, hogy nincsen semmilyen fennhatóságunk a másik webhelyen.

Ezért nem vagyunk felelősek a személyes adatok védelméért és a személyes adatok védelméért, amelyeket Ön az ilyen webhelyek látogatása során ad meg, és ezek az oldalak nem az adatvédelmi nyilatkozat hatálya alá tartoznak.

Óvatosan kell eljárnia, és nézze meg a kérdéses weboldalra vonatkozó adatvédelmi nyilatkozatot.

7. Felhasználói jogok és jogérvényesítési lehetőségek

7.1. A felhasználó hozzáféréshez való joga
Az adatkezelő a felhasználó kérelmére, annak benyújtásától számított 30 napon belül elektronikus úton tájékoztatást ad az általa kezelt, érintettre vonatkozó személyes adatokról, azok forrásairól, az adatkezelés céljáról, jogalapjáról, időtartamáról, továbbá a az esetleges adattovábbításokról (kiknek milyen célból kerülnek továbbításra az adatai).

7.2. A helyesbítés joga
A felhasználó bármikor jogosult a helytelenül rögzített személyes adatainak javítását kérni.

7.3. Törléshez való jog
A felhasználónak jogában áll – a jogszabály alapján előírt adatkezelések kivételével - személyes adatainak törlését kérni.

7.4. Tájékoztatáshoz való jog
A nerella.org megfelelő intézkedéseket hoz annak érdekében, hogy az érintettek részére a személyes adatok kezelésére vonatkozó GDPR 13. és 14. Cikkben említett valamennyi információt és a 15-22. és 34. Cikk szerinti minden egyes tájékoztatást tömör, átlátható, érthető és könnyen hozzáférhető formában, világosan és közérthetően megfogalmazva nyújtsa.

7.5. Az adatkezelés korlátozásához való jog
A felhasználó kérésére adatkezelő korlátozza az adatkezelést, ha az alábbi feltételek valamelyike teljesül:
- az érintett vitatja a személyes adatok pontosságát, ez esetben a korlátozás arra az időtartamra vonatkozik, amely lehetővé teszi, a személyes adatok pontosságának ellenőrzését;
- az adatkezelés jogellenes, és az érintett ellenzi az adatok törlését, és ehelyett kéri azok felhasználásának korlátozását;
- az adatkezelőnek már nincs szüksége a személyes adatokra adatkezelés céljából, de az érintett igényli azokat jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez, vagy védelméhez.
Ha az adatkezelés korlátozás alá esik, a személyes adatokat a tárolás kivételével csak az érintett hozzájárulásával, vag jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez, vagy védelméhez, vagy más természetes vagy jogi személy jogainak védelme érdekében lehet kezelni.

7.8. Milyen jogokkal rendelkezik a felhasználó a saját adatai kapcsán
A weboldalon regisztrált fiók vagy hozzászólás írása esetén kérhető a személyes adatok export fájlban történő megküldése, amely bármilyen adatot tartalmaz, amit korábban a felhasználó rendelkezésünkre bocsátott. Kérhető továbbá, hogy bármilyen korábban megadott személyes adatot töröljük. Ez nem vonatkozik azokra az adatokra, amelyeket adminisztrációs, jogi vagy biztonsági okokból kötelező megőriznünk.

7.7. Visszavonás joga
A felhasználó a jogosult arra, hogy hozzájárulását bármikor visszavonja.

8. Hozzászólások

Amikor a látogatók észrevételeket hagynak a webhelyen, összegyűjtjük a megjegyzések formában megjelenített adatokat, valamint a látogató IP-címét és a böngésző felhasználói ügynököt, hogy segítsenek a levélszemét észlelésében.

Az Ön e-mail címéből létrehozott anonimizált karakterlánc (más néven hash) is megadható a Gravatar szolgáltatáshoz annak megtekintéséhez, hogy használta-e. A Gravatar szolgáltatás adatvédelmi irányelve itt található: https://automattic.com/privacy/. Miután jóváhagyta a megjegyzést, a megjegyzése és a profilképe is látható a nyilvánosság számára a megjegyzése összefüggésében.

Ha hozzászólunk, a hozzászólás és annak metaadatai nem meghatározható ideig a rendszerben maradnak. Ennek célja, hogy az összes ezt követő bármely hozzászólás általunk megismertté és jóváhagyottá váljon, azaz ne kerüljön fel a moderálandó hozzászólások listájára.

A honlapon regisztrált felhasználók személyes adatai a saját felhasználói profiljukban is tárolásra kerülnek. Minden felhasználó megtekintheti, szerkesztheti vagy törölheti a személyes adatait bármikor (kivéve, hogy nem változtathatja meg a saját felhasználói nevét). A honlap rendszergazdái ezen információkat szintén megtekinthetik és szerkeszthetik.

9. Média
Ha feltölti a képeket a weboldalra, kerülje a beágyazott helyadatokkal (EXIF GPS) történő feltöltését. A weboldal látogatói letölthetik és kivonhatják a helyadatokat a weboldalon található képekből.

10. Tartalmazott tartalom más honlapokról
Az ezen a webhelyen található cikkek tartalmazhatnak beágyazott tartalmat (például videókat, képeket, cikkeket stb.). Más webhelyek beágyazott tartalma ugyanúgy viselkedik, mintha a látogató meglátogatta volna a másik webhelyet.

Ezek a webhelyek adatokat gyűjthetnek Önről, használhatják a cookie-kat, beépíthetnek további külső követést, és nyomon követhetik a beágyazott tartalmakkal való interakciókat, beleértve a beágyazott tartalmakkal való kölcsönhatás nyomon követését, ha van fiókja, és bejelentkezett az adott webhelyre.

11. Cookie-k (Sütik)

A sütik feladata:
- információkat gyűjtenek a látogatókról és eszközeikről;
- megkönnyítik a weboldal használatát;
- minőségi felhasználói élményt biztosítanak.

A testre szabott kiszolgálás érdekében a felhasználó számítógépén kis adatcsomagot úgynevezett sütit (cookie) helyez el és a későbbi látogatás során olvas vissza. Ha a böngésző visszaküld egy korábban elmentett sütit, a sütit kezelő szolgáltatónak lehetősége van összekapcsolni a felhasználó aktuális látogatását a korábbiakkal, de kizárólag saját tartalma tekintetében.

12. Az adatkezelő adatai

Név: Tóth Nerella
Székhely: 1101 Budapest, Kőbányai út 45/A. A ép 3/1.
Email cím: nerella.org[kukac]gmail.com

Az adatkezelővel a nerella.org[kukac]gmail.com e-mail címen léphet kapcsolatba.

Adatkezelő oldaláról más weboldalra mutató, illetve más weboldalakról az oldalra mutató külső linkekhez kapcsolódóan, azok adatkezelési gyakorlatára nem vonatkozik, azért felelősség nem terheli.

13. Érvényben lévő eljárások adatkezelési sérelmek esetén

A lehetséges vagy valós adatkezelési sérelmekkel kapcsolatban, úgy mint belső jelentési rendszerek, kapcsolattartási eljárások vagy hibajavítások,  az adatkezelővel kérjük felvenni a kapcsolatot.

14. Adatvédelmi hatósági eljárás

Panasszal a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál lehet élni:
Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság
1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/c.
Levelezési cím: 1530 Budapest, Pf.:5.
Telefon: +3613911400
E-mail: ugyfelszolgalat@naih.hu
Honlap: http://www.naih.hu

15. Egyéb rendelkezések

E tájékoztatóban fel nem sorolt adatkezelésekről az adat felvételekor adunk tájékoztatást.
Adatkezelő a hatóságok részére – amennyiben a hatóság a pontos célt és az adatok körét megjelölte – személyes adatot csak annyit és olyan mértékben ad ki, amely a megkeresés céljának megvalósításához elengedhetetlenül szükséges.

Jelen adatkezelési tájékoztatót rendszeresen felülvizsgáljuk, és frissítjük a tervezett adatkezelési változásaink feltüntetésével. Változás esetén a változás mértékétől függően, a változásnak az adatalanyokgra gyakorolt hatásától függően választjuk meg, hogy milyen módon értesítjük az adatalanyokat (pl. Önt). Amennyiben a változás jelentős, emailben értesítjük a változás összes érintettjét, amennyiben a változás nem jelentős, weboldalunkon közzétesszük az új verziót, de nem küldünk email értesítést.